پیش از آنکه بخواهیم به معرفی انواع گریس نسوز بپردازیم لازم است توضیح کوتاهی در مورد این روانساز دهیم. گریس نسوز به ماده جامد و نیمه جامدی گفته میشود که نوعی غلظت دهده با روغن است و از افزودنی هایی جهت بالا بردن خاصیت این نوع گریس ها استفاده میشود و در دمای طبیعی گریس نسوز حالت نیمه جامد دارد.
گریس ها با توجه به نوع کاربرد ، دمای محیط ، مقدار فشار و سایر عوامل به سه دسته اصلی تقسیم میشوند که به شرح زیر هستند :
- گریس های معمولی (پایه کلسیم)
- گریس های نسوز ( پایه لیتیم)
- گریس های خوراکی
وظیفه اصلی گریس های نسوز که از ترکیب روغن پایه معدنی و صابون تلغیظ کننده لیتیمی تشکیل شده اند، حفظ روانکاری و ویژگی های خود در دماهای بالا می باشند. گریس های نسوز مانند گریس های معمولی ضد آب نیز می باشد. هنگامی که یک قطعه تحت دمای بالا باشد از گریس نسوز برای روانکاری آن استفاده می شود. اما دسته ای از گریس های نسوز هستند که دارای ماده ای بنام EP هستند که در ادامه بیشتر در این مورد توضیح خواهیم داد.
گریس EP چیست؟
همانطور که میدانید گریسها از خواص مختلفی برخوردارند و دارای مواد افزودنی متفاوتی هستند. یکی از شناخته شده ترین این خواص ترکیبات EP دار هستند. این ترکیبات به گریس ویژگیهای متفاوتی مانند تحمل فشار بالا و ضد خوردگی میبخشد.
گریسهای EP دارای نقطه اشتعال و مقاومت بسیار بالایی نسبت به بقیه گریسها هستند و میتوان از آنها به عنوان یک گریس نسوز استفاده کرد.
گریس EP چه ویژگی هایی دارد؟
- نقطه اشتعال بسیار بالا
- ضد اکسیداسیون
- تحمل فشار بالا
- ضد زنگ و خوردگی
- مقاوم در برابر آب
حداکثر تحمل دمای گریس نسوز
حداکثر دمای قابل تحمل برای گریس های نسوز بسته به نوع گریس و کشور سازنده و فرمولاسیون آن متفاوت می باشد. اما بطور میانگین گریس های ایرانی تا دمای 120+ درجه سانتی گراد و گریس های خارجی مانند Shell gadus تا دمای 160+ درجه سانتی گراد را تحمل می کنند.
2 دیدگاه در “انواع گریس نسوز”