بلاگ

تفاوت گریس و روغن صنعتی چیست؟

تفاوت گریس و روغن صنعتی

در این مقاله با ما همراه باشید تا به بررسی تفاوت گریس و روغن صنعتی بپردازیم. امروزه در دنیای صنعت و مکانیک سوالی که برای افراد به وجود می آید این است که گریس یا روغن صنعتی کدام بهتر است؟ باید بگوییم که گریس و روغن هر دو محصولات متفاوتی هستند که هرکدام کاربرد خاص خود را دارد. به همین دلیل پاسخ به این سوال که کدام محصول عموماً روان کننده بهتری است دشوار میباشد. هر دو ماده نقش مهمی در حفظ سلامت تجهیزات ایفا می‌کنند و بخش اساسی از برنامه تعمیر و نگهداری آن‌ها به شمار می‌روند اما برای برخی از کاربردها روغن صنعتی بر گریس ارجحیت دارد و در مواردی دیگر گریس که در انواع مختلف تولید و عرضه می‌گردد، بهتر و مناسب‌تر است.

 

روغن صنعتی چیست؟

روانکار یا روغن صنعتی به ماده ای گفته میشود که اصولا به طور ارگانیک جهت کم شدن اصطکاک میان سطوح در تماس متقابل به کار برده می شود که در آخر گرمای به وجود آمده زمان حرکت سطوح را کم می کند. همین طور امکان دارد توان انتقال نیرو، حمل ذرات خارجی یا گرم کردن یا خنک کردن سطوح را داشته باشد.

 

گریس چیست؟

گریس نوعی ماده نیمه جامد روانکار گفته میشود که از یک ماده سفت کننده و یک ماده روان کننده ساخته شده است به عنوان یک روان کننده برای روان کاری تجهیزات صنعتی حوزه‌های مختلف، مورد استفاده قرار می‌گیرد. این محصول از ترکیب مشتقات نفتی و صابون ها تشکیل میگردد. در کیفیت گریس ها، ماده سفت کننده ای که در ساخت آن استفاده میشود تاثیر گذار است. پایه این ماده شیمیایی یکی از انواع روغن معدنی یا گیاهی است که 85 تا 90 درصد از ترکیب را به خود اختصاص داده است. غلیظ کننده (thickener) 3 تا 30 درصد از ترکیب را شامل می‌شود و اضافه کردن آن به روغن پایه، حالت فیزیکی روغن را از مایع به نیمه جامد یا جامد تبدیل می‌کند. در کنار این دو ماده یا شاخص اصلی می‌توان به گریس افزودنی‌هایی را نهایتاً تا 10 درصد اضافه کرد. این افزودنی‌ها در جهت بالا بردن ویژگی‌های خوب گریس، کاهش یا حذف خواص نامطلوب آن و اضافه شدن خواص جدید در جهت کارایی و عملکرد بهتر آن برای حفاظت از تجهیزات و بالا بردن راندمان کاری آن‌ها به انواع گریس اضافه می‌شوند.

 

تفاوت گریس و روغن صنعتی چیست؟

  • گریس تعداد روانکاری را کاهش میدهد.
  • گریس نشتی یا چکه ندارد.
  • در نوع گریس نسوز در برابر حرارت مقاومت نشان میدهد.
  • روغن صنعتی بهتر خنک میکند.
  • گریس در مقایسه با روغن صنعتی قابل پاک شدن نیست.
  • روغن صنعتی آلودگی های سطح دستگاه را از بین میبرد اما گریس قادر به چنین کاری نیست.
  • روغن صنعتی به علت روان بودن و جاری شدن در تمام قسمت ها نفوذ میکند.
  • روغن صنعتی قابلیت تعویض دارند.

 

گریس و روغن صنعتی چه کاربردی دارند؟

در ابتدایی‌ترین سطح، گریس در انواع مختلف و روغن صنعتی هر دو یک عملکرد کلی را انجام می‌دهند و آن ممانعت از تماس فلزها با هم و حفاظت از تجهیزات، ابزار و دستگاه‌ها در برابر سایش و اصطکاک در جهت بالا رفتن راندمان کاری و افرایش طول عمر آن‌ها و کاهش هزینه‌های تعمیر و نگهداری است. اما در سطوح بالاتر و با دقیق‌تر شدن نسبت به ویژگی‌های این دو ماده روانکار و شرایط تجهیزات و محیط کار هر یک از آن‌ها برای کاربردهای ویژه‌ای در جهت اهداف کلی که همان جلوگیری از سایش و اصطکاک است، مناسب‌تر است.

برای برنامه‌ها و کاربردهای اصطکاک شدید و سرعت بالا، معمولاً روغن بهترین انتخاب است اما سایر تجهیزاتی که متحمل بارهای سنگین می‌شوند و یا به شکل عمودی در حال حرکت هستند، عمدتاً گریس بهترین انتخاب شناخته شده است.

گریس که در انواع مختلفی نظیر گریس سیلیکونی، گریس گرافیتی و گریس PAO تولید و به بازار عرضه می‌شود به گونه‌ای طراحی شده است که پس از اعمال، لایه‌ای نازک از آن بر روی فلز باقی می‌ماند و به شکل یک مانع با دوامی بیشتر، از سایش و خوردگی فلزات جلوگیری می‌کند.

با توجه به نحوه عملکرد این دو ماده‌ی روانکار می‌توان کاربرد هر یک را جداگانه بیان کرد.

 

در صورت تمایل جهت خرید گریس صنعتی و یا انواع روغن های صنعتی کافیست از طریق شماره تماس های زیر با ما در ارتباط باشید.

09123331976 – 09191990910

 

 

 

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 4 میانگین: 5]
بازگشت به لیست

نوشته های مشابه

2 دیدگاه در “تفاوت گریس و روغن صنعتی چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *